Dan Magnusson ny ordförande för stiftelsen Uppstart Malmö

Dan Magnusson Uppstart Malmö

Malmöföretagaren Dan Magnusson, delägare av Byggnadsfirman Otto Magnusson, tar nu över ordförandeskapet efter Dan Olofsson, en av grundarna till stiftelsen. Dan Olofsson kommer att sitta kvar som ledamot.

Dan Magnusson har varit med i stiftelsen sedan starten 2011 och är nöjd med arbetet så här långt. Genom sina tre grenar, Good Malmö, Tillväxt Malmö och Uppsök Malmö, har stiftelsen varit delaktig i över 2000 nya arbetstillfällen i Malmö.

– Stiftelsen Uppstart Malmös erbjudande är unikt. Vi stöttar både mindre företag i sin tillväxt så att de kan anställa fler och vi arbetar aktivt för att större företag ska ta in kandidater som står en bit från arbetsmarknaden, säger Dan Magnusson, ordförande i stiftelsen.

– Det är viktigt att vi i näringslivet visar att vi står enat och tar ett samlat grepp för att fler ska få arbete. Vi gör skillnad för individer och för företag. Min viktigaste uppgift framåt är att se till så att vi knyter fler investerare till oss för att säkerställa stiftelsens fortsatta arbete. Målet är fortfarande att det skapas fler arbetstillfällen i Malmö, avslutar Dan Magnusson.

– Vi är mycket glada över att Dan har tagit över ordförandeskapet. Han har varit med sedan stiftelsen grundades 2011 och hans goda insikt både bakåt och i nutid kommer att vara till stor nytta på vägen framåt, säger Staffan Andersson, VD för Uppstart Malmö.

Publicerad i Nyheter
Ver peliculas online