Samlat näringsliv ska ge 150 nya jobb i Malmö

Pressmeddelande från Good Malmö
Datum: 15-03-19

Ett stort antal företagare i Malmö samlas nu för att minska arbetslösheten i staden. Initiativet heter Good Malmö och syftar till att skapa arbeten för 150 unga personer som idag står helt utanför arbetsmarknaden. Det sker genom att varje medverkande företag erbjuder en person en riktig anställning i ett år, från och med september 2015.

Initiativtagaren till Good Malmö är företagaren David Polfeldt, som är VD på Massive Entertainment.

– Vi i Good Malmö tror att staden är full av talanger som inte får möjlighet att komma ut i arbetslivet, och att vi företagare är en del av problemet. När vi rekryterar är det lätt att leta bland personer vi redan känner, eller som är precis som vi. Då missar vi möjligheten att bredda våra perspektiv, både mänskligt och affärsmässigt, menar David.

Good Malmö är ett samarbete mellan Malmös näringsliv, stiftelsen Uppstart Malmö, Malmö stad samt Arbetsförmedlingen. Målet med projektet är att skapa över 150 nya arbeten – inga bidragsjobb, utan helt vanliga jobb.

– Det handlar om att bryta ett mönster. Att göra en insats för samhället genom att sätta en människa i arbete. Det ger företagare konkret affärsnytta, och gör Malmö till en ännu bättre stad att bo och verka i, säger David Polfeldt.

Redan innan projektet lanserats har 20 företag tackat ja till att vara med i projektet. Medverkande företag är bland annat Massive Entertainment, King, Tarsier Studios, Altitude Meetings, Ustwo, Hilti, Uniq Dialog, Resultify, Nerdy by Nerds och Yalla Trappan. Fokus är nu att rekrytera ännu fler företag.

– Det är otroligt roligt att 20 företag har gått med i projektet redan före lanseringen – det betyder att vi redan nu har skapat 20 jobb. Men fler ska det bli. Good Malmö är ett sätt för arbetsgivare att bidra till minskade klyftor i Malmö. Alla Good Malmö-företag ger en person hans eller hennes livs chans att komma in på arbetsmarknaden, samtidigt som det ger nya perspektiv och energi till företaget, menar David Polfeldt.

De nya anställningarna börjar gälla den 14 september 2015 och pågår i minst ett år. Under året kommer Good Malmö att arrangera en rad seminarier och aktiviteter för de deltagande företagen och de nya medarbetarna. Syftet är att bygga kraftfulla nätverk som gynnar företagen, staden och människorna.

För mer information kontakta:
Tina Rudin Kaikkonen, Uppstart Malmö och Good Malmös projektledare
Telefon: 073-928 36 32
Mail: tina@uppstartmalmo.se

Publicerad i Nyheter, Pressrelease
Ver peliculas online