Uppstart Malmö inleder samarbete med Manpower

Malmö den 1 september 2015

Stiftelsen Uppstart Malmö arbetar för att minska segregation och utanförskap och har sedan starten 2011 bidragit till att över 1 400 personer fått jobb i Malmöregionen. Nu blir Manpower HR-partner och kommer därmed att stötta Uppstart Malmö med kompetensförsörjning.

Samarbetsavtalet innebär att Manpower bistår med bemannings- och rekryteringslösningar. Eftersom Uppstart Malmö drivs helt utan eget vinstintresse bidrar samarbetet till att ännu fler företag kan växa uthålligt och får ökade möjligheter att bli lönsamma, samtidigt som fler får möjlighet att komma in på arbetsmarknaden.

Uppstart Malmös styrelseordförande är entreprenören Dan Olofsson.

– För Uppstart Malmö är det viktigt att vi har tillgång till omfattande kompetens som både kan hjälpa företagen att anställa och skapa tillväxt och där kommer Manpower in i bilden. Samtidigt får vi ner arbetslösheten och minskar klyftorna, säger Dan Olofsson.

– Samarbetet med Uppstart Malmö är ett sätt för oss på Manpower att ta ett ökat samhällsansvar. Inom ManpowerGroup har vi under många år jobbat med olika typer av samhällsprojekt med att få in långtidsarbetslösa på arbetsmarknaden och har flera lyckade samarbetsexempel, bland annat med Manpower Telge Jobbstart i Södertälje, säger Mikael Jansson, VD för Manpower Sverige.

För mer information kontakta:
Tina Rudin Kaikkonen, Uppstart Malmö tel: 073-9283632 tina@uppstartmalmo.se
Hans Makander, informationschef ManpowerGroup, tel: 070-377 45 43, hans.makander@manpowergroup.se

Publicerad i Nyheter
Ver peliculas online